Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De eerste vrouw – Susan Smit.

De eerste vrouw

  • Uitgever: Lebowski
  • Nederlandstalig
  • 237 pagina’s
  • 9789048832194
  • oktober 2016
  • EPUB met digital watermerk

Dit boek staat in de vakantiebieb, ook dit boek heb bij VPRO Boeken voorbij zien komen. Vanaf dag 1 wil ik hem dus al lezen.

Achterklep:

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.
In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.
Met deze wervelende, op historisch feitenmateriaal gebaseerde roman zal Smit opnieuwhaar vele lezers in het hart weten te raken.

Mijn mening:

Het duurt even voor je in het verhaal zit. Susan vertelt veel over de tijd van het verhaal. Personages worden goed beschreven.

Hoe ze elkaar ontmoeten en hun werk. Ik vond zelf bepaalde stukken helaas saai. Te langdradig en stukken seks die ik juist oversloeg.

Het verhaal zit wel goed in elkaar. Elke hoofdstuk is van een andere personage zoals lou.

Ben wel benieuwd naar haar boeken van deze auteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *