Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De drie musketiers – Alexander Dumas.

Achterklep:

Wie kent ze niet? Aramis, Athos, Portos en d’Artagnan zijn de meest tot de verbeelding sprekende bewakers van Frankrijks eer; hun kreet ‘Eén voor allen, allen voor één’ deed hun tegenstanders sidderen. Niet iedereen weet dat hun avonturen gedeeltelijk op historische waarheid berusten.Alexandre Dumas gebruikte de geschiedenis als materie en als decor voor een van begin tot eind spannend verhaal over drie onversaagde degenvechters en hun onstuimige jonge metgezel. De inmiddels wereldberoemde roman verscheen oorspronkelijk als feuilleton in ‘Le Siècle’, een Franse krant in de negentiende eeuw. Het was onmiddelijk een enorm succes en de oplage van de krant verviervoudigde. De behoefte aan heroïek, romantiek en intriges van het toenmalige publiek is generaties later nog onverminderd: het verhaal is talloze malen verfilmd (maar het boek is natuurlijk beter) en veel schermverenigingen en andere clubs ontlenen hun naam aan de drie helden. De drie virtuozen op de degen zijn dan ook spreekwoordelijk geworden

Mijn mening:
Het speelt zich af in het negentiende eeuw, waar nog ridders en musketiers bestaan. Drie musketiers moeten heel veel avontuur beleven en zullen zelfs naar london moeten reizen.
Met zwaarden vechten ze voor hun franse rijk. Waar de katerdraal het allemaal uitmaakt.
Het boek wat ik las kwam uit 1979, met mooie tekeningen erin.

Het oud nederlands verliep het af en toe stroef en waardoor ik het niet snel uit heb kunnen lezen. Je leert er wel een stuk geschiedenis mee met dit verhaal hoe het toen allemaal ging.
Het is wel een klassieker die moet hebben gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *