Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De biblothecaresse van Auchwitz – Anthonio Iturbe.

776287c8e0c1bc8e0899120e8d01b8e4_1407671

  • Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Nederlandstalig
  • 416 pagina’s
  • 9789022570906
  • mei 2015

Eigen mening:

Het begint rustig te vertellen hoe de oorlog begint. De onzekerheden van haar moeder en waar Dita als klein meisje niks van snapt. Daar begint het ontroerende verhaal mee.

Ze komen in een familiekamp terecht van Auschwitz, die als schijn word gebruikt voor de Rode Kruis. Daar komt ze later achter. Dita laat je meevoeren met haar onzekerheden en het leven in de familiekamp. Heb het boek met een lach en een traan gelezen, Het draait niet alleen om Dita. Je leert in het boek ook andere personages kennen die ook een groot deel van de tweede wereld oorlog hebben mee gemaakt en misschien niet eens overleven.

Anne Frank en haar zus Margot komen er ook een stukje erin mee waar ze al een tijdje in Bergen-Belsen zijn beland. Ze zijn ondertussen daar erg ziek geworden. Anne Frank en Margot Frank zijn vlektyfus overleden. De kampleden moeten de overleden naar een kuil brengen. Over Anne Frank ga ik nog wel meer over schrijven. Het is zeker een aanrader om het boek te lezen en meer over de ellende van Auschwitz te weten komen. Dit is zeker niet het laatste boek dat ik lees over de tweede wereldoorlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *