Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De baby’s van Mauthausen – Wendy Holden.

De baby's van Mauthausen

  • Uitgever: The House of Books
  • Nederlandstalig
  • 331 pagina’s
  • 9789044346107
  • oktober 2015
  • EPUB met digital watermerk

Achterklep:

Zij overleefden de Holocaust Waargebeurde oorlogsmemoir over onvoorwaardelijke moederliefde en de drang om te overleven Drie zwangere Joodse vrouwen belanden tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz. Priska, Rachel en Anka kunnen zichzelf en hun ongeboren kind alleen tegen de gruwelen van het kamp beschermen door hun zwangerschap te verbergen en door te werken in een wapenfabriek. Tijdens een massatransport naar Mauthausen waarbij de helft van de gevangenen sterft, bevallen de sterk ondervoede vrouwen zonder van elkaars bestaan op de hoogte te zijn. Dankzij de hulp van medegevangenen en een enkele meelevende bewaker, overleven zowel de moeders als hun pasgeboren kinderen de laatste oorlogsdagen. Na de oorlog beginnen Priska, Rachel en Anka met hun kinderen een nieuw leven in verschillende uithoeken van de wereld. Op de 65ste bevrijdingsdag van het concentratiekamp Mauthausen komen de kinderen voor het eerst met elkaar in contact. Ter gelegenheid van de 70e bevrijdingsdag in mei 2015 wordt hun opmerkelijke verhaal door Wendy Holden voor de eerste keer verteld. Wendy Holden, journaliste, biografe en bestsellerauteur, publiceerde ruim dertig boeken waarvan er een aantal bewerkt werden voor radio en tv. Ze woont in Suffolk, Engeland.

Mijn mening:

Een aangrijpend verhaal over drie jongevrouwen die tijdens de bezetting uit hun huizen gezet worden en naar de getto moeten gaan met hun man en familie.

In het begin wordt elke vrouw haar eigen stuk verteld hoe het hen verging voor ze alle drie in auschwitz terecht kwamen.

Ondanks de belanden sfeer is het moeilijk weg te leggen het boek en wil het weten hoe het afloopt.

Ook natuurlijk met de kinderen. Ze zijn door de oog van de naald gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *