Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.

  • Uitgever: Blossom Books Bold
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789463498029
  • september 2018
  • Paperback
  • 92 pagina’s

Achterklep:

‘Ik hoor weleens dat feministen “zure, radicaal linkse zeikerds’ zijn, maar geloof me: dat beeld slaan Marie Lotte en Nydia in één keer neer.’ – LINDANIEUWS.nl
“Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.”
Damn, honey.
Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt.
Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.
Voor alle moeders, oma’s, vriendinnen, collega’s, jonge meisjes en alle andere vrouwen. En ook voor jezelf.

Mijn mening:

Een goed boek over jezelf zijn. Hoef eigenlijk niet veel over te vertellen want de meeste collega boekenbloggers hebben er al veel posts over geschreven.

Begin sowieso met je eigen liefde. Elke vrouw en zelfs mannen is het een goed boek om te lezen.

Het is een aanrader om te lezen. Hij is snel uit. Het is geen dik boek maar een dun boekje. Had best langer mogen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *