Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Column: Tweede Wereldoorlog moet verteld blijven worden.

Hallo lieve lezers.

Het is alweer een tijd geleden dat ik een column geschreven heb. Dit keer niet over lezen in het algemeen maar vooral over een bepaald onderwerp waar ik vind dat er meer informatie mag worden gegeven in het onderwijs. De Tweede Wereldoorlog is best wel een groot onderwerp waar helaas op scholen niet heel diep op wordt in gegaan dan alleen de op vlakkerige teksten wat geacht wordt te leren.

We weten als volwassenen ondertussen dat het veel meer is dan alleen de lesboeken over dit onderwerp. Ik zelf kijk en lees veel over dit onderwerp en ook kinderboeken probeer ik zoveel mogelijk te lezen. Ben nu zelf verschillende documtaire films van Willy aan het kijken. Gaat veel over wat er gebeurd in met de joden maar ik kijk ook op youtube een hele afspeellijst over de Tweede Wereldoorlog daar gaat het veel dieper in alles, verzet maar ook daders en de elite van de Nazi’s worden besproken. Dat is ook te merken aan mijn kast met Tweede Wereldoorlog boeken gaat echt alle kanten op over dit onderwerp. Tot autobiografie tot romans maar gedichten.. je kan het niet bedenken of het staat wel op mijn te lezen stapel.

Ik vind vooral dat de jeugd er veel meer mee te maken moet hebben zodat ze weten wat de verkeerde regering of land kan doen om zover te laten komen.

Onze generatie mogen zeker vaker dieper in geschiedenis gaan duiken. Ik ben gelukkig heel nieuwsgierig van aard om de onderste steen naar boven te willen halen en niet alles voor waar aan te nemen. Zelfs niet met boeken dat over de daders van de Tweede Wereldoorlog gaan. Ik wil een brede kijk hebben op dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *