Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Column: Het plezier van lezen.

Hallo lieve lezers.

Ga dit keer totaal iets nieuws doen. Zal af en toe eens een column gaan verschijnen over lezen en mensen aan het lezen krijgen.

Het plezier van lezen.

Ik schrijf deze column omdat ik het heel erg vind dat de ontlezing nogal in het nieuws. Dat jongeren veel minder lezen. De ontlezing heeft met meerdere factoren te maken.

Natuurlijk het internet en streamingsdiensten zoals Videoland en Netflix nemen veel tijd van de jongeren in beslag. Als school al niet veel doet met schermtijd.

Het plezier van lezen vind ik haal je door er plezier eruit te gaan halen. Al lezen de jongeren kinderboeken om zo weer te beginnen maar ook grafic novels mogen ook. Zolang ze maar lezen is mijn motto. Praat over boeken en lezen.

Maak van de films dat door het boek zijn gemaakt attent op de jongeren of jonge kinderen. Door dat ze de film al gezien weten ze het verhaal al deels.

Zet geen druk op je kind of jongeren want dat werkt echt averechts op het leesgedrag. Het moet leuk blijven. Ze moeten al zoveel als ze eenmaal op de middelbare school zitten.

One Reply to “Column: Het plezier van lezen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *