Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Buren – Danielle steel.

Buren

  • Nederlands
  • E-book
  • 9789024598977
  • 03 mei 2022
  • 198 pagina’s
  • Adobe ePub

Achterflap:

Wat is er nodig om mensen met elkaar te verbinden? Buren gaat over vriendschap, steun, vertrouwen en liefde.

Buren, een roman van ’s werelds favoriete verhalenverteller Danielle Steel.

Meredith White was ooit een van de bekendste sterren van Hollywood, totdat een tragische gebeurtenis haar carrière vroegtijdig beëindigde. Ze keerde de wereld de rug toe en raakte vervreemd van haar familie. Al vijftien jaar leeft Meredith als een kluizenaar in haar indrukwekkende herenhuis in San Francisco.

Op een warme zomeravond wordt de stad opgeschrikt door een verwoestende aardbeving, met een grote chaos als gevolg. Zonder aarzelen nodigt Meredith haar inmiddels dakloze buren uit in haar grotendeels ongeschonden gebleven huis. Een arts met een uitstekende reputatie, een beeldschone jonge vrouw die door haar steenrijke vriend als speeltje wordt gezien, een virtuoze pianist van in de tachtig – ieder van hen heeft een eigen verhaal, en een zorgvuldig verborgen gehouden geheim.

Vreemden worden vrienden en relaties bloeien op terwijl ze elkaar steunen, niet alleen bij het repareren van de schade, maar ook met de trauma’s in hun persoonlijke leven.

Als Meredith aarzelend uit haar schulp kruipt, kijkt ze met andere ogen naar haar kluizenaarsbestaan, naar de dochter met wie ze zelden contact heeft en zelfs haar carrière. En dankzij de vermoedens van een van haar nieuwe kennissen komt een schokkende waarheid in haar eigen leven aan het licht.

Mijn mening:

Een leuk boek om te luisteren en gaat als een speer. Je blijft geboeid luisteren naar dit verhaal omdat het verschillende belangrijke onderwerpen heeft. Huiselijk geweld tot verkeerde liefde. Dit verhaal laat zien dat rijk of arm niks uitmaakt als het om opvang bij een vreemd persoon in huis te zijn. Elke buur heeft haar of zijn eigen verhaal. Meredith is/was een beroemde actrice maar leeft sinds de scheiding van haar man in een kluizenaarsleven. Komt dankzij haar buren door aardbeving meer uit haar isolatie en haar hulp is er niet blij mee. Waarom ga ik natuurlijk niet vertellen.

Een fijn boek om tijdens vakanties of gewoon tussendoor te lezen. Ook handig om te proberen uit een leesdip te komen. Helaas heeft het mij nog niet eruit gehaald anders waren er wel nieuwe recensies geweest. deze vorige maand gelezen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *