Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Britannia road 22 – Amanda Hodgkinson.

Britannia Road 22

  • Auteur: Amanda Hodgkinson
  • Nederlands
  • Onbekende bindwijze
  • 9789022959879
  • Druk: 1
  • februari 2012
  • 374 pagina’s

Achterklep:

De Poolse Silvana en haar man Janusz worden door de oorlog van elkaar gescheiden: hij moet in dienst en zij probeert vergeefs naar haar familie terug te keren. Zes jaar lang overleeft zij met haar zoontje onder erbarmelijke omstandigheden in de bossen.

Uiteindelijk wordt het gezin in 1946 in Engeland herenigd. In hun nieuwe huis aan Britannia Road 22 proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar zowel Silvana als Janusz worden achtervolgd door geheimen uit hun verleden die ze voor elkaar verborgen proberen te houden.

`Een boeiende roman over een Pools stel dat getekend door de oorlog en de liefde, elkaar terugvindt.’ – Oprah Magazine

`Een schitterend, indringend boek, dat laat zien welke krachten, teleurstellingen en keuzes een traumatische situatie kan losmaken bij doodgewone mensen.’ – Marie Claire

`Hodgkinsons beschrijving van de oerband tussen moeder en kind, haar begrip van het enorme, beangstigende gewicht van de liefde dat moeders moeten dragen, oorlog of geen oorlog, laat een onuiswisbare indruk achter.’ – The New York Times Books Review

`Een opvallend goed verteld, ontroerend boek.’ – The Times

Mijn mening:

Eindelijk weer eens een tweede wereldoorlog boek gelezen. Het gaat niet echt over de kampen maar meer over een stel dat wordt uit elkaar getrokken door de oorlog en hun geheimen na de oorlog komt tussen hun in te staan.

Vooral omdat ze niet goed praten met elkaar en andere mensen in de omgeving wordt het niet makkelijker erop. Hun buren zijn er regelmatig en hebben overal een mening over hun en hun afkomst.

De vluchtelingen periode waren er nogal veel in de tijd en veel landen waren er niet blij mee.

Dat is goed te merken in dit boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *