Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Boekstart: 0 tot 4 jaar.

BoekStart - Stichting Lezen

Hallo lieve lezers,

Welkom op deze pagina,

Je zoekt waarschijnlijk informatie over dit speciale programma van de bibliotheek. Dit programma is opgezet om het jonge kind al vroeg met lezen in aanmerking te laten komen. Als je baby drie maanden is is het mogelijk dat je een voucher krijgt om je baby lid te kunnen maken van de bibliotheek. Boekstart is overigens helemaal Gratis.

Boekstart bij baby’s:

Baby’s kunnen ook al vroeg beginnen met lezen door kantonboekjes en prentenboeken te voorlezen of mee te spelen. Dat vervorderd direct al hun taalontwikkeling. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Als je baby aanmeldt krijg in de boekstartkoffertje met twee boekjes en informatie hoe je het beste kan voorlezen bij je kind.

Boekstart in de kinderopvang:

Boekstart komt ook regelmatig in de kinderopvang. Op de kinderopvang komen ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers in aanmerking met boeken en lezen, zodat de jonge kinderen vroeg met een taalontwikkeling bezig zijn. Dit programma is erop gericht samen te werken als bibliotheek professioneel met de kinderopvang.

Boekstartcoach:

Een boekstartcoach is ervoor om zo vroeg mogelijk en snel mogelijk ouders te adviseren over boekstart. Informatie te verstreken over boekstart van wat de bibliotheek heeft en allemaal kan. Boekstartcoach komt al bij consultatiebureau, jeugdgezondheidszorg en taalarme gezinnen. Boekstartcoach werkt ook samen met je kraamzorg. In taalarme gezinnen gaat de boekstartcoach in gesprek over taalvaardigheid en het belang van voorlezen.

boekstart

Landelijk leesbevorderingsprogramma:

Het programma wordt vanuit Stichting Lezen en de bibliotheek georganiseerd; bijna alle bibliotheken in Nederland doen mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn er actief bij betrokken. BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. Het programma wordt onder de noemer Kunst van Lezen gefinancierd door het ministerie van OCW.