Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Bob de straatkat – James Bowen.

  • Nederlands
  • 224 pagina’s
  • The House of Books
  • juni 2014

 

Achterklep:

James, een straatmuzikant in Londen, vindt een gewonde kat. Hoewel James nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij hem mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staaan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

Mijn mening:

Een luchtig geschreven boek over James die Bob de straatkat leert kennen. Bob is ziek zoekt hulp in de flat waar James woont. Eerst denkt James dat de kat bij zijn buren horen. Maar blijkt niet zo te zijn en dan pakt James hem op en neemt hem in huis. Hij gaat voor Bob zorgen en eten geven.

James zit ook met zichzelf in de knoei omdat hij ex verslaafden is en niet veel geld heeft om zichzelf te onderhouden en dan komt er nog een kat bij. Zal hij het voor elkaar krijgen?
Dit deel 1 van de boeken. Er is ook een deel twee te koop. Die zal binnenkort ook op deze blog verschijnen.

Heb best wel gelachen om Bob omdat hij naar de wc gaat en niet meer naar buiten gaat om zijn behoefde te doen.
Bob en James zijn echte kamerraden van elkaar en willen elkaar beschermen.Dankzij Bob leert James sociaal te zijn en durft hij nog een grotere stap te zetten naar clean te worden.

Vond het een mooi boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *