Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Blind verdriet ( Team Mortis 9) – Bjorn van den Eynde.

  • Uitgever: Fantoom
  • Nederlands
  • Druk: 1
  • 9789059246836
  • juni 2019
  • Hardcover
  • 312 pagina’s

Bedank Fantoom uitgeverij voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

“Gek toch. Hoe alle puzzelstukjes voor je neus liggen… en je toch blind bent voor de waarheid.’
Zweden is in rep en roer wanneer in het uiterst noordelijke Torneträsk het naakte lichaam van de jonge Arvid Blomqvist wordt gevonden. Hij is verdronken in zijn eigen zwembad en zijn gezicht is op bloederige wijze verminkt. Vijf mysterieuze puzzelstukjes, die de jongen eerder kreeg, kondigden zijn dood aan. Was hij blind voor het lot dat hem te wachten stond?
Teamleidster Celine Schield stuurt onder druk van de Europese inlichtingendiensten de zestienjarige Erika Storm het veld in, samen met haar teamleden Nielsen, Felix en Andreas. De moord op Arvid blijkt de derde te zijn in een reeks puzzelmoorden die op het dark web geclaimd wordt door “BlindGirl37′. Ondertussen wijst een vierde puzzel in de richting van Ilja, een slachtoffer van een loverboy.
Erika zet alles op alles om het meisje in Riga op te sporen, de puzzelstukken te ontcijferen en de vierde moord te verijdelen. Maar de jonge undercoveragente zit stevig in de knoop met zichzelf. Haar verleden blijkt haar allergrootste vijand te zijn…

Mijn mening:

Een echte spannende jeugdthriller. Heb echt genoten van dit boek. Een boek dat je best kan gaan bij blijven.

Al heb ik de overige boeken van deze serie nog niet gelezen. Al ben ik het wel van plan om het te lezen de rest.

De spanning en opbouw kan je vergelijken met de boeken van Mel Wallis de Vries. De fijne korte en lange hoofdstukken dat afwisselend met elkaar maakt het ook erg spannend. Het is snel weg lezend en ideaal leesvoer op vakantie mee te nemen.

Hier en daar had het wel iets korter gemogen betreft langdradigheid. Het zet je meerdere keren op verkeerde spoor. Zelfs voor volwassenen is het boek leuk om te lezen. Elke keer wanneer je denkt te weten hoe zit wordt je op andere spoor gezet.

Het is dan ook een echte aanrader om te gaan lezen.

0 Replies to “Blind verdriet ( Team Mortis 9) – Bjorn van den Eynde.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *