Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Blauwe Maandag ( Frieda Klein 1) – Nicci French.

Een Frieda Klein thriller 1 - Blauwe maandag

 

  • Nederlands
  • 369 pagina’s
  • Anthos
  • augustus 2014

 

Achterklep:

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Friedas kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd?

Mijn mening:

Het begint allemaal met Johanna die zomaar verdwijnt, ze word helaas niet terug gevonden en politie mensen stoppen met zoeken.
Rosie kan het maar niet los laten samen met haar vader.

Frieda is een gedreven vrouw die iedereen wil helpen. Al gaat het ten koste van haar. Ze krijgt een patiënt die blijkt aparte dromen te hebben. Frieda gaat het uitzoeken. Zo gebeuren er nog wel meer vage gebeurtenissen. Ondanks het soms een beetje langdradig was voor het echt op gang kwam. Je werd tijdens het lezen op verschillende sporen geleid. Die het dan ook weer niet bleken te zijn.

Dat vond ik wel leuk om te lezen.
Ben zeer benieuwd hoe de reeks zich verder uitbreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *