Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Barbiepoppen, buitenbeentjes en Bloedzuigers – Danny Steehouwer.

Barbiepoppen, buitenbeentjes en bloedzuigers

  • Uitgever: Boekscout
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789402246865
  • augustus 2018
  • Paperback
  • 120 pagina’s

Bedank hierbij de auteur voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

Maartje is het buitenbeentje van de klas. Ze wil er graag bij horen, maar de andere meiden uit haar klas zien haar niet staan en zijn vooral bezig met hun make-up en vriendjes. Maartje voelt zich vooral aangetrokken tot Rachel, “haar grootste vriendin’. Denkt ze. Als het uitgaat tussen Rachel en haar vriendje is Maartje bezorgd. Het liefst ziet ze dat die twee weer samen zijn. Als Rachel na een paar dagen weer een nieuw, mysterieus vriendje heeft, dan straalt ze. Ook Maartjes ogen beginnen te glinsteren als ze via het ex-vriendje hoort dat Rachel weer een nieuwe liefde heeft. Maar dan komt ze achter een verschrikkelijk geheim van die mysterieuze jongen. Ze moet en zal Rachel beschermen tegen die bloedzuiger …

Mijn mening:

Kwam helaas een grote fout tegen in het begin van dit boek. Een zestienjarige speelt niet meer met poppen. Dat vond ik een rare gewaarwording om te lezen.

Hier en daar kan het iets verder uitgewerkt worden. Vooral locaties en personages zijn soms vlak en afstandelijk geschreven.

Het is een dun YA boekje, wat zeker leuk is om te lezen. In het verhaal viel ook op dat de directeur van de school een strenge man is dat het goede met zijn leerlingen voor heeft. Had tijdens het lezen het idee dat de personage soort van lesbisch moest gaan voorstellen. Ik miste verdere world building met achtergronden hoe het komt waarom haar klasgenoten en haar lerares zo zijn geworden.

Als de auteur net iets meer bladzijden had geschreven en iets uitgebreider had gedaan was het denk ik net iets beter uit de verf gekomen. De titel van dit boek is zeker leuk en trekt zeker lezers aan. Cover is mysterieus met een spannende sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *