Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Baanbrekend naar (ander) werk – Gerjan Apeldoorn.

Baanbrekend naar ander werk

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789492939586
  • Druk: 1
  • februari 2021
  • 164 pagina’s

Achterklep:

Vroeger had je een baan ‘voor het leven’, maar die tijd ligt ver achter ons. We werken steeds vaker in deeltijd, we wisselen geregeld van werkgever en steeds meer mensen combineren een dienstverband met een bestaan als zzp’er. En toen kwam ook nog eens de coronacrisis die ons leven totaal op z’n kop zette en ook grote invloed heeft op de arbeidsmarkt. Maar ook in crisistijden is er nog altijd werk en zijn er banen die leuk zijn. Echter, de concurrentie in de strijd om een (andere) baan wordt steeds harder. Als je niet zichtbaar bent, word je niet gevonden. Na het lezen van dit boek weet je op welke momenten je op welke manier zichtbaar kan zijn. Door op te vallen en zo je kans op jouw droombaan te vergoten. Over de auteur Gerjan Apeldoorn heeft na verschillende ervaringen (met successen en tegenslagen) zijn eigen droombaan al gevonden. Hij is trainer/coach van mensen die op zoek zijn naar een andere baan. In dit boek deelt hij zijn kennis en jarenlange ervaring. Stap voor stap begeleidt hij je in het sollicitatieproces en geeft hij je veel tips en levenslessen.

Mijn mening:

Een boek dat een soort zelf-hulp boek is. De auteur verteld ook veel over zijn eigen strubbelingen als werkzoekende.

De eerste twee hoofdstukken gaan over solliciteren en jezelf leren kennen.

Zal hier de testen uit de hoofdstuk Jezelf leren kennen, laten zien. Baanbrekend naar ander werk is de site van deze auteur en je vind bij de centrum verschillende testjes dat je kan doen. Hieronder paar foto’s van mijn testen wat ik heb gedaan voor de lol. Ook om te weten of ik er natuurlijk wat aan zou hebben.

Een boek dat je zeker in huis kan hebben om jezelf beter te leren kennen en dat een sollicitatiegesprek niet altijd hoeft te wezen dat je het haalt tot de eindstreep.

Ik ga dit boek zeker bewaren want je weet maar nooit wat er op mijn toekomstige pad gaat komen. Weet wel zeker dat mijn lezers hier ook wel wat aan hebben.

2 Replies to “Baanbrekend naar (ander) werk – Gerjan Apeldoorn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *