Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Avi niveaus uitgelegd.

Hallo lieve lezers.

Als je kind naar groep 3 gaat, gaat het leren lezen. Het is een spannende tijd voor het kind als ouders/verzorgers.  Hoe snel pakt het kind het op. Er komt veel op ze af.

Ik zal hier een kleine uitleg geven vanaf een afbeelding met de niveau’s van AVI. Geen moeilijke taal maar gewoon eenvoudige uitleg.

AVI-lezen: veelgestelde vragen - Uitgeverij Zwijsen

Een kind dat net in groep 3 terecht komt begint met het AVI niveau Start, tot ongeveer midden groep 3 naar de niveau M3 te kunnen gaan, Bij het eind groep 3 en begin groep 4 zijn ze vaak in E3. 

In de afbeelding is het heel goed te zien hoe het werkt. Elk kind leest op haar of zijn tempo. Zolang je als ouders/verzorgers titels uit zoekt dat past bij de niveau en karakter van het kind is het allemaal prima. Je kunt met alle AVI niveaus voorlezen en zelf laten lezen.

Voor meer informatie kan je het altijd bij docent vragen, hoe je het beste het leesbevordering bij het kind kan doen. Maar je kan ook altijd in de bibliotheek vragen naar titels als je kind er lid van is. De bieb heeft vaak verschillende AVI niveaus en titels liggen.