Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Anne Frank mijn beste vriendin – Alison Lesli Gold.

Anne Frank, mijn beste vriendin

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789020621099
  • februari 2014
  • 160 pagina’s

Achterklep:

Hanneli Goslar was de beste vriendin van Anne Frank op het moment dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Het verhaal van Anne kent iedereen, in tegenstelling tot dat van Hanneli. Terwijl Hanneli als jong Joods meisje de concentratiekampen wél overleefde. Toen haar werd gevraagd of ze over haar herinneringen aan Anne Frank wilde vertellen, moest ze daar eerst goed over nadenken omdat veel herinneringen zo pijnlijk waren. Toch heeft ze het gedaan, en het resultaat is een aangrijpend en ontroerend boek over vriendschap en oorlog en over een bijzondere ontmoeting met Anne Frank, drie jaar nadat ze elkaar uit het oog hadden verloren toen ze gedwongen werden om onder te duiken.

Mijn mening:

Een snel weglezend boek, is ook niet gek want het is een kinderboek. Net als in de film gaat het soms van hak op de tak. Maar toch wel ietsje verder erop in. Ook wat er na de oorlog met Hannah gebeurd.

Dat vond ik wel interessant daarna. Dit boek kan je samen met je kind lezen of zelf lezen.

Het boek gaat verder waar Anne Frank is gestopt. We weten natuurlijk allang wat er is gebeurd en hoe de tijdlijn loopt voor Anne en Margot in Bergen Belsen zijn aangekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *