Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Ambers ezeltje – Julian & Tracy Austwick.

Ambers ezeltje

  • ISBN: 9789043348781
  • Titel: Ambers ezeltje
  • Auteursnaam: Julian en Tracy Austwick.
  • Aantal pagina’s: 320
  • Uitgeverij: The house of books.
  • Prijs: 19,95
  • Uitgegeven op: januari 2016.

Achterklep:

Shocks de ezel wordt voor dood achtergelaten op een boerderij in Ierland. De mensen van de ezelopvang die hem komen redden hebben nog nooit zo’n ernstig geval van verwaarlozing meegemaakt. Amber wordt veel te vroeg geboren en met spoed geopereerd. Haar ouders krijgen te horen dat hun dochter een hersenverlamming heeft en nooit zal kunnen praten. In een therapiecentrum in Birmingham ontmoeten Shocks en Amber elkaar – twee gebroken zielen die onmiddellijk een band vormen. Terwijl de tijd verstrijkt helen ze elkaars wonden.

Mijn mening:

Een ingrijpend verhaal van een ezel Shocks en het meisje Amber. Shocks word meer dood dan levend gevonden en op tijd weg gehaald bij zijn vorige eigenaars. Het is best treurig om te lezen en beschamend ook hoe zijn vorige eigenaren met hem omgingen alsof hij maar een ding was en geen levend wezen.

Hij wordt opgevangen door speciale reddingsgroep. Die ontfermen zich om hem en zorgen dat hij zich hersteld. Shocks is nog lang niet waar hij moet zijn. Amber de vriendin van de eigenaar reddingsgroep ziet wel wat in Shocks.

Amber en haar zusje Hope worden geboren maar veel te vroeg. Een moederhart gaat dan echt huilen. De ouders van Amber en Hope hebben het niet makkelijk met de twee dames. Amber gaat flink achteruit. Ze zijn zelfs bang dat ze het niet red.

Hele tijd zijn de twee gescheiden en kennen elkaar niet. Het gaat niet goed met deze twee. De ouders van Amber komen achter dat Amber een hersenverlamming heeft gehad, waardoor er wordt gezegd dat ze nooit zou kunnen lopen of praten. Maar of er ook verandering in komt dan zal je het boek moeten lezen.

Heb zelf erg genoten van dit boek en heb zelfs gehuild toen ze elkaar eindelijk ontmoeten en de klik die ontstaat. Een kanjer van een boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *