Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr.

Als je het licht niet kunt zien

Achterklep:

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen. Anthony Doerr heeft met zijn werk al vele gerenommeerde literaire prijzen gewonnen. Hij schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox. Anthony Doerr woont met zijn vrouw en twee jonge zoons in Boisse, Idaho.’Zijn imponerende gevoel voor detail en prachtige metaforen zijn overweldigend.’ San Francisco Chronicle’Doerr schildert met een rijk prozapalet dat resoneert als een klok en lang blijft hangen in je hoofd.’ Daily Mail
‘Absoluut betoverend.’ The Guardian
‘Hij kan een scène tot leven wekken in één enkele alinea.’ The Times
Voor alle liefhebbers van De boekendief’Anthony Doerr heeft een nieuwe maatstaf gehanteerd voor wat een verhaal met je kan doen.’ Dave Eggers.

Mijn mening:
Heb dit boek voor een leesclub gelezen via goodreads. Het is een boek die je zeker onthoud. Het word heel goed beschreven hoe de personages er over denken en of ze het goe doen of niet.
Marie-Laure is een blind meisje en Werner is een wees die de kant van Hitler kiest(in zijn ogen krijgen hij en zijn zusje het dan beter). Maar helaas krijgt hij veel nare dingen te zien waar hij niet echt blij mee is en twijfelt langzamerhand of hij wel het goede doet.

Marie-Laure vlugt met haar vader naar oudoom, nazi’s willen dat belangrijke schat wat in die museum stond. Hopelijk worden ze niet ontdekt.
Via een hele lange avontuur komen Marie-Laure en Werner bij elkaar.
Ik vond het wel snel door lezen ondanks daarvoor nog wel een recensie exemplaar had lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *