Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Als ik terugkijk – Ber Runderkamp.

Als ik terugkijk

  • Nederlandstalig
  • 194 pagina’s
  • 9789402240740

Bedank hierbij de auteur Ber Runderkamp voor het beschikbaar stellen van het exemplaar.

Achterklep:

Eenzame Becky van Loef leeft in het verleden. Als haar vader overlijdt voelt ze weinig; een leegte en de drang om te weten wie hij écht was. Ze gaat in op de uitnodiging die ze erft, reist af naar Spanje en ontmoet zijn vrienden. Terugkijkend op haar leven leert ze haar vader beter kennen. De keuzes die hij maakte in het vaderschap en in het huwelijk met Becky’s moeder lijken allemaal verbonden met de leer die hij aanhing. Keuzes die het leven van Becky en haar zus dusdanig vormden dat een bittere smaak haar tong blijvend teistert.

Mijn mening:

Een verhaal wat hier en daar rommelig is. Maar wel een verhaal dat actueel is met de onderwerpen.

Het gaat over een familie waar het niet zo gaat zoals het moet gaan. De ouders leven in hun eigen wereld en zien niet wat er met hun kinderen aan de hand is.

Marisa heeft gedragsproblemen op school en wordt later opgenomen. Becky is ook niet echt tevreden met haar leven en is depressief. Heeft ook mee te maken wat ze heeft mee gemaakt in haar kinderjaren.

Het boek zou nog wel een redactie ronde nodig moeten hebben. Werd vaak door de vele gedachten van Becky en haar ouders met hun namen genoemd worden zorgde voor afstand in het verhaal.

Het verhaal bleef op de oppervlakte waar meer uitgehaald zou kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *