Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Alleen op de wereld – Hector Malot.

Alleen op de wereld

Achterklep:

Alleen op de wereld is het lievelingsboek van vele kinderen en volwassenen: al honderdvijfentwintig jaar wordt van generatie op generatie het hartverscheurende en ontroerende verhaal voorgelezen over de lotgevallen van de vondeling Rémi.

De wereld stort ineen voor Rémi als hij hoort dat vrouw Barberin, die hem jarenlang als haar eigen kind heeft verzorgd, niet zijn werkelijke moeder is. Als hij dan ook nog door zijn hardvochtige pleegvader wordt verkocht aan een rondreizend artiest, begint voor Rémi een wanhopige zwerftocht. En na de dood van zijn goede leermeester Vitalis staat hij er dan helemaal alleen voor en zal het lang duren voor hij weer iemand ontmoet die hij kan vertrouwen.

Mijn mening:
Ik las hem eerst maar ontdekte hem later bij luisterbieb. Heb hem dus maar geluisterd. Kwam er niet in met het lezen doordat ik al een verouderde versie had. Natuurlijk niks mee.
Het gaat over een jonge knul Remi die opgroeit bij wat oudere dame en hem voed alsof het haar eigen jongen is. Maar dan komt remi er achter het niet zijn echte moeder is.
Zal hij zijn echte ouders dan ook wel vinden?
De man van Barberin verkoopt hem aan een rond reizende artiest. Helaas komt de oude lieve man te overlijden en staat Remi er alleen voor. Zal hij zijn pleegmoeder weer terug zien? Zal alles op zijn pootjes terecht komen?
Ik heb er met veel plezier naar geluisterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *