Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Adolf Hitler als psychopaat – Robert G.L. Waite.

Adolf Hitler als psychopaat - Robert George Leeson Waite, Nico ...

  • Nederlands
  • Bindwijze overig
  • 9789027494283
  • Druk: 1

Achterklep:

In biografieen van de laatste tijd wordt geopperd dat Hitler niet veel meer is dan een ‘normale’ tiran zoals onze eeuw er zoveel heeft gekend. In dit belangrijke boek, het resultaat van meer van tien jaar research, toont de hisoricus Robert G.L. Waite op overtuigende wijze aan dat de Duitse Fuhrer echt uniek was: Het voorbeeld bij uitstek va een patholgische persoonlijkheid aan de macht.

Niemand die dit boek heeft gelezen, zal kunnen ontkennen dat Hitler tegelijkertijd een historische figuur van groot belang was en psychopatische persoonlijkheid van een buitengewoon complexiteit. Wat een complex, bizar en ongewoon iemand Hitler was wordt duidelijk wanneer Robert Waite met veel kundigheid en gevoel het wezen Adolf Hitler laag na laag aan de oppervlakte brengt. Het uiteindelijke doel van de auteur is een historich: uit te leggen Hitlers pathologie in de context van de Duitse geschiedenis bijdroeg in de opkomst, van invloed was op zijn beleid enn tenslotte zijn ondergang verhaastte.

Als Adolf Hitler als psyochpaat stelt hij ons op unieke wijze in staat inzicht te krijgen van een man van wiens noodlottige invloed we ons nog steeds niet geheel en al hebben hersteld.

Mijn mening:

De eerste hoofdstuk gaat over de ziel en brein van Adolf Hitler en dat is in het begin nogal traag. Eenmaal verder in het boek gaat het wel beter.

Het zijn wel dikke lange hoofdstukken maar wel in kleinere sub onderwerpen onder gebracht.

Op ten duur wel grote lappen tekst gaan schippen omdat het te langdradig werd. Al was het hier en daar wel interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *