Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Achter de schermen bij Peter R. De vries – Kees van der spek.

Achter de schermen bij Peter R. de Vries - Een terugblik

  • Nederlands
  • Paperback
  • 19 juli 2022
  • 216 pagina’s

Achterflap:

Kees van der Spek werkte ruim tien jaar bij het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’. In dit boek geeft hij een terugblik op het programma, de mensen en de man.

In dit geactualiseerde boek geeft Kees van der Spek een terugblik op Peter R. de Vries in zijn werk als misdaadjournalist. Tegen de achtergrond van vele onderzoeken in Nederland en in alle uithoeken van de wereld beschrijft Kees van der Spek in een toegankelijke schrijfstijl spannende avonturen en persoonlijke anekdotes rondom de opnamen voor Peters toenmalige misdaadprogramma

Mijn mening:

Heb dit boek als lusterboek geluisterd en toevallig toen de Baarnse moord naar voren kwam, zat ik toevallig de oude aflevering ervan op YouTube aan het kijken. De voorwoord van Kees van der Spek heeft een hele mooie tekst gemaakt over Peter R. De vries en het raakte mij wel.

Er was echt niemand zoals Peter in het medialandschap. Eerlijk en recht van zijn raap. Als kind vaak afleveringen van hem gezien en altijd hem een interessant persoon gevonden. Dat plekje heeft nu Kees van der Spek en Alberto Stegeman over genomen. Maar Peter R. De vries zullen wij echt nooit vergeten. Hoop ooit zijn eigen boeken ook nog te lezen.

Het is iedere geval wel veel werk in de tijd van de jaren 90 met nog niet zoveel digitale wegen. Veel ging nog analoog. De meeste jongeren weten niet eens meer wat het is laat staan vaste telefoon en inbelinternet. Dat geeft het geweldig herinnering weer.

Ik vind dit zeker een aanrader om te lezen of te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *