Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Academicus Vampyrus (Academicus Vampyrus 1) – Richelle mead.

Academicus Vampyrus

 

Paperback, 192 p. | ISBN: 9789048805808 | NUR: 284 | Formaat: 13.5 x 21 | Datum: September 2010 | Prijs: € 10.00

Achterklep:

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.

Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Mijn mening:

Het begint rustig aan en je denkt dat het normale tieners zijn, maar daar kom je snel genoeg achter als Rose Lissa gaat voeden. Dan kom je er achter de Lissa een vampier is en zelfs een prinses is. Het boek leest lekker weg en heb zelfs spijt dat ik er niet eerder aan begonnen ben.

Maar ga eerst een andere boekenreeks uitlezen voor ik met deze serie verder ga. Hij staat wel gepland om te lezen.

Wat heeft Lissa voor gave en wie zou haar kunnen redden? Rose is in opleiding voor hoeder. Ze word dan de persoonlijke hoeder van Lissa. Ze moet nog veel voor doen maar dan komt er nog een hoeder opdagen tijdens haar huisarest waar zij moet gaan trainen met hem.

Wordt het wat met die twee? daar zal ik vast wel achterkomen in deel twee.  Wil er dus snel weer mee verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *