Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

1000 vragen aan jezelf (39)

Lieve lezers.

 

381. Op wie had je onterecht kritiek?

Op niemand.

 

382. Hergebruik je wel eens andermans grappen?

Nee hou niet van bepaalde grappen.

 

383. Bestel je altijd hetzelfde in een restaurant?

Nee hou van risico nemen en neem vaak iets nieuws.

 

384. Wat is je geheime ambitie?

Heb geen geheime ambitie.

 

385. Hoe zou je je dagen vullen als je alles mocht doen wat je wilde?

Dan had ik een goed lopend bedrijf.

 

386. Waar word je altijd enthousiast van?

Boeken en lekker eten.

 

387. Van welke spullen kan je genieten?

Boeken natuurlijk.

 

388. Vind je het leuk om nieuwe dingen te doen?

Ja wel maar moet daarna wel paar dagen rustig aan doen om daarna weer onder de mensen te kunnen.

 

389. Ben je een vragensteller of een verteller?

Beide eigenlijk wel, ligt wel aan de persoon.

 

390. Wat was je laatste creatieve uitspatting?

Gedichten geschreven over belangrijke onderwerpen, deze komen in de bundel waar ik mee bezig te maken. Verlies en Pijn heet het. Wil deze bundel verkopen op Etsy, eerst digitaal en later fysiek als er belang bij is.

 

Volgende week weer een nieuwe deel.

 

 


Vakantievinders – Vanessa Thuyns.

Vakantievlinders

 • Nederlands
 • Paperback
 • 9789403642512
 • Druk: 1
 • november 2021
 • 294 pagina’s

Bedank hierbij de uitgeverij voor het beschikbaar stellen voor dit ebook.

Achterflap:

In deze feelgoodroman vind je maar liefst drie romantische verhalen over moderne vrouwen, vriendschappen en liefdes die je meteen in de vakantiestemming brengen. Van de hand van Vannessa Thuyns, die vorig jaar debuteerde met de vrolijke roman Knetterverliefd. Vlieland Lisa durft de ‘zeilreis voor vrijgezelle dertigers’ niet af te zeggen. Het was immers een gul cadeau van haar familie. Eenmaal op het schip op weg naar Vlieland probeert ze met man en macht alle single mannen te ontwijken. Kan ze dat een week lang volhouden?

Napels Josefien hoopt in het mooie Napels te kunnen ontspannen, maar haar beste vriendin blijkt haar uitgenodigd te hebben voor een compleet andere reden. Josefien probeert zich staande te houden, dus verliefd worden op de sexy hoteleigenaar is absoluut geen optie…

Tirol Simone is na een traumatische ervaring nooit meer in de buurt van de skipiste geweest. Omdat haar vriendinnen zo aandringen, besluit ze de wintersport nog één kans te geven. Zo slecht treft ze het niet in Tirol met een aantrekkelijke skileraar, maar dan slaat het noodlot toe en kan Simone niet anders dan spijt hebben.

Mijn mening:

Verhaal één:

Gaat over Lisa en wordt door haar ouders naar Vlieland gestuurd met een singlereisje.

Een week weg en gebeurd er heel veel. Al gauw had ik het in de gaten waar het heen ging. Maar het is een heerlijk verhaal om tijdens of na je vakantie te lezen als het weer wat kouder word.

Verhaal twee:

Josefien gaat met haar beste vriendin mee naar Napels maar daar leert ze een knappe rijke man kennen. Terwijl Josefien net van een hele drama ontkomen is.

Het verhaal leest net als eerste verhaal goed weg.

Verhaal drie:

Een leuke winterse sfeer in het verhaal. Simone gaat met vriendinnen naar Tirol. Ze heeft een trauma opgelopen in haar jeugd en achtervolgt haar nog steeds.

Ze leert twee mannen kennen tijdens de vakantie. Beide hele verschillende mannen. Haar gevoel is goed uitwerkt en haar angsten ook.

Dit hele boek is een aanrader om te lezen. Heb er van genoten en zelf met humor erin waarin ik echt kon lachen.


Titans – Victoria Scott.

 • Nederlands
 • Paperback
 • 9789025872335
 • Druk: 1
 • februari 2017
 • 320 pagina’s

Achterflap:

‘Ik zou kunnen winnen,’ fluister ik.
‘Er is niemand die dat zo graag wil als ik.’

Astrid kijkt al haar hele leven naar de races van de Titans. Deze mechanische paarden zijn onbetaalbaar voor het gewone volk, maar ze spreken des te meer tot de verbeelding. Wie wedt op de juiste ruiter kan al zijn schulden vereffenen. Astrids familie dreigt uit huis gezet te worden. Dan krijgt Astrid de kans van haar leven: meedoen aan de race! De races zijn vol gevaren en valkuilen… en durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een supersnelle machine?

Maar ís Vrijbuiter wel een machine? Of schuilt er ergens in dat futuristische stalen paard een vriend die Astrid beter begrijpt dan wie dan ook?

Van de auteur van Water & Vuur en IJs & Steen.

Mijn mening:

Een leuke avonturen boek, wat ik zelf vergelijk met de hongerspelen. Een scfi tintje in het verhaal is leuk.

Ik hou zelf veel van paarden als klein kind eigenlijk al. Door de scfi tintje is het ook goed te doen.

Het leest goed weg en het verhaal is opgedeeld in vier delen. Astrid is een echte girlpower meisje dat wil vechten voor haar familie. Maar is alles wel zo mooi ondanks ze geld problemen hebben.

Wil zeker haar andere boeken nog lezen. De duologie sowieso. Komen ooit ook aanbod.


Achter de schermen bij Peter R. De vries – Kees van der spek.

Achter de schermen bij Peter R. de Vries - Een terugblik

 • Nederlands
 • Paperback
 • 19 juli 2022
 • 216 pagina’s

Achterflap:

Kees van der Spek werkte ruim tien jaar bij het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’. In dit boek geeft hij een terugblik op het programma, de mensen en de man.

In dit geactualiseerde boek geeft Kees van der Spek een terugblik op Peter R. de Vries in zijn werk als misdaadjournalist. Tegen de achtergrond van vele onderzoeken in Nederland en in alle uithoeken van de wereld beschrijft Kees van der Spek in een toegankelijke schrijfstijl spannende avonturen en persoonlijke anekdotes rondom de opnamen voor Peters toenmalige misdaadprogramma

Mijn mening:

Heb dit boek als lusterboek geluisterd en toevallig toen de Baarnse moord naar voren kwam, zat ik toevallig de oude aflevering ervan op YouTube aan het kijken. De voorwoord van Kees van der Spek heeft een hele mooie tekst gemaakt over Peter R. De vries en het raakte mij wel.

Er was echt niemand zoals Peter in het medialandschap. Eerlijk en recht van zijn raap. Als kind vaak afleveringen van hem gezien en altijd hem een interessant persoon gevonden. Dat plekje heeft nu Kees van der Spek en Alberto Stegeman over genomen. Maar Peter R. De vries zullen wij echt nooit vergeten. Hoop ooit zijn eigen boeken ook nog te lezen.

Het is iedere geval wel veel werk in de tijd van de jaren 90 met nog niet zoveel digitale wegen. Veel ging nog analoog. De meeste jongeren weten niet eens meer wat het is laat staan vaste telefoon en inbelinternet. Dat geeft het geweldig herinnering weer.

Ik vind dit zeker een aanrader om te lezen of te luisteren.


1000 vragen aan jezelf (38).

Hallo lieve lezers.

 

371. Moet je altijd alles kunnen zeggen?

Ligt eraan tegen wie, vaak hou ik mij toch wel in want je kan niet altijd alles gaan zeggen.

 

372. Aan wie moet je meer aandacht besteden?

Geen idee op dit moment.

 

373. Kun je makkelijk loslaten?

Ik vind zelf van wel. Je hebt niet overal invloed op en dat kan je het beste loslaten. Er zijn maar paar dingen waar je wel invloed op hebt.

 

374. Waar ben je dankbaar voor?

Mijn liefde voor mijn vriend, dak boven ons hoofd en eten. Dat ik mijn eigen website mag hebben en vele lezers. Dat mensen terug komen om te lezen welke ik boeken ik heb gelezen of wat voor artikelen ik geschreven heb.

 

375. Zijn complimenten van mensen die je niet goed kent belangrijk voor je?

Nee, ik geef zelf vaak wel aan mensen.

 

376. Voor welk dier ben je bang?

Spinnen vooral grote.

 

377. Waardoor was je voor het laatst helemaal van slag?

Geen idee eigenlijk.

 

378. Wat ligt er standaard in je koelkast?

Ranja en beleg voor brood.

 

379. Schaam je je dat je naar bepaalde tv-programma’s kijkt?

Nee want kijk niet zoveel tv programma’s.

 

380. Wanneer had je de tijd van je leven?

Wanneer ik tante geworden.

 

Volgende week weer een nieuwe deel.


Bridge of Souls ( City of Ghosts 3) – Victoria Schwab.

Bridge of Souls (City of Ghosts #3)

 • Engels
 • E-book
 • 9781338574883
 • maart 2021
 • Adobe ePub

Achterflap:

Victoria (“V. E.”) Schwab, the #1 New York Times bestselling author of The Invisible Life of Addie LaRue, invites readers to haunted New Orleans in this third installment of her thrillingly spooky City of Ghosts series!

Where there are ghosts, Cassidy Blake follows . . .Unless it’s the other way around?Cass thinks she might have this ghost-hunting thing down. After all, she and her ghost best friend, Jacob, have survived two haunted cities while traveling for her parents’ TV show.But nothing can prepare Cass for New Orleans, which wears all of its hauntings on its sleeve. In a city of ghost tours and tombs, raucous music and all kinds of magic, Cass could get lost in all the colorful, grisly local legends. And the city’s biggest surprise is a foe Cass never expected to face: a servant of Death itself.

Mijn mening:

Gisteren al uit gelezen. Kwam er niet aan toe om recensie te schrijven.

Een leuke verhaal en avontuur. De dood ligt nog dichter dan de andere delen.

Het is een aanrader deze trilogie. Cass denkt dat het verhaal niet zo eng gaat worden want het is niet donker. Ze komt er snel genoeg achter.

Aanrader voor kinderen als het vertaald gaat worden.


De Cock en de wurger op zondag ( Baantjer 2) – A.C. Baantjer.

Baantjer 2 - De Cock en de wurger op zondag

 • Nederlands
 • E-book
 • 9789026124525
 • Druk: 1
 • oktober 2009
 • 106 pagina’s
 • EPUB met digitaal watermerk

Achterflap:

De Amsterdamse rechercheur wordt van vakantie teruggeroepen om het op een dood spoor geraakt onderzoek naar de moord op een prostituee te hervatten

De Amsterdamse rechercheur De Cock (met Cee-oo-cee-kaa) van bureau Warmoesstraat wordt van vakantie teruggeroepen om het op een dood spoor geraakt onderzoek naar de moord op een prostituee te hervatten.

Mijn mening:

Een heerlijke baantjer, geen echt dik boek en had zelf al gauw door wie het was. Zat net als de Cock op het goede spoor zonder dat ik bepaalde aanknopen nog niet wist. Wat niet verteld werd.

Binnenkort deel 3 ervan lezen. Eigenlijk de hele serie maar dan ben ik nog wel even bezig. We zijn iedere geval goed op weg.

Voor de personage opbouwen is het wel handig dat je vanaf baantjer 0 en 1 gaat lezen ondanks dat de Cock daar nog geen volle rol in speelt. Heb er van genoten om te lezen.


Confession of a Shopaholic omnibus – Sophie Kinsella.

 • Nederlands
 • Hardcover
 • 9789044327717
 • Druk: midprice
 • juni 2010
 • 575 pagina’s

Achterflap:

Stap binnen in de aanstekelijke droomwereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat leuke jasje of die mooie schoenen te kopen. Rebecca Bloomwoods financiële situatie is een puinhoop. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van de bank.

Shopaholic! in alle staten

Het leven is heerlijk, vindt Becky Bloomwood. Ze mag met haar vriend Luke mee naar New York. Op naar het winkelwalhalla, naar Saks en Bloomingdale’s en Prada. Overal is het uitverkoop. Voordat Becky het weet is ze weer véél te ver gegaan. Met een gebroken hart probeert ze te redden wat er te redden valt van haar geschonden reputatie.

Mijn mening:

boek 1:

Ugg wat een opvlakkerige personage dat niet met schulden om kan gaan. Terwijl Luke veel beter uit gewerkt.

Vond dat becca wel beter uitgewerkt kon worden. Ze voelde niet als een persoon aan. Voor een feelgood is het wel goed.

Boek 2:

Gaat verder waar deel één is gestopt. Becky werkt bij de televisie en heeft het goed voor elkaar. Haar schuld is afbetaald maar of het ook zo blijft zal het boek echt zelf moeten lezen.

Natuurlijk komt Luke er ook weer in voor want ze gaat met hem.

Wil sowieso deel drie dat Becky een baby krijgt nog gaan lezen want deze heb ik in de kast staan.

De serie is heerlijk om alles op standje nul te zetten.


Tunnel of Bones ( City of Ghostst 2) – Victoria Schwab.

Tunnel of Bones (City of Ghosts #2)

 • Engels
 • Luisterboek
 • 9781338567649
 • september 2019
 • Verteller: Bahni Turpin
 • Speelduur: 05:05:21

Achterflap:

#1 New York Times bestselling author Victoria Schwab returns to the spooky, thrilling world of City of Ghosts.

Fresh off their first adventure in Edinburgh, Cass and her ghostly best friend, Jacob, (plus her black cat, Grim) head to Paris for the Inspecters’ next ghost-hunting installment. There, they tour the creepy catacombs and learn about spooky stories of ghosts at the Eiffel Tower. But the real threat comes from a young Parisian poltergeist who causes all sorts of trouble. And what will Cass dowith her power to cross the Veil now that she knows what her true purpose is?

Mijn mening:

Weer een leuk avontuur met Cassidy. Ze gaan naar Frankrijk, Parijs. Ze gaan naar de tunnel met de skeletten. Dat is best bekend in Europa.

Natuurlijk is haar vriend Jacob er ook weer bij. Weer genoten van dit boek.

Ze moeten echt vertaald worden in het Nederlands.

Al vond ik dit boek wel iets minder spannend vergeleken met deel één.


1000 vragen aan jezelf (37).

Hallo lieve lezers.

 

361. Hoe vier je graag je vakantie?

Het liefst gewoon thuis met een boek. Hoef niet zo nodig op vakantie naar een andere plek. Vermaak mij altijd wel.

 

362. Wat is het ergste waarover je hebt gelogen?

Nooit ergens over gelogen. Ben helaas vaak de klos dat mensen leugens over mij verspreiden om wat voor reden ook.

 

363. Rek jij je eigen grenzen op?

Nee, bij mij is nee = nee.

 

364. Ben je een goede moppentapper?

Nee

 

365. Welke liedje gaat over jou?

Dat is het nummer I’m Ok van Christina Aguilera.

 

365. Van welke kleine dingen kun je genieten?

Boeken en de vrijheid om te mogen doen wat je leuk vind.

 

366. Waarvoor mogen mensen jou altijd wakker maken?

Koffie is het eerste en mn vriend natuurlijk

 

367. Wat zou je willen veranderen aan je uiterlijk?

Niks, vroeger wilde ik grotere borsten maar ben tegenwoordig tevreden met mijn borsten. Vroeger vonden ‘jongens’ ze te klein. Kreeg daar van alles over te horen.

 

368. Wat wil je dat mensen zeggen op je begrafenis?

Geen idee, denk er nu nog niet over na wat mensen over mij gaan zeggen. Hoop iedere geval dat ze zeggen dat ik een bewogen leven heb geleid.

 

369. Laat je je gemakkelijk voor de gek houden?

Nee vertrouwen is nogal schaars bij mij door verschillende gebeurtenissen van afgelopen jaren.

Mensen kunnen mij niet meer makkelijk voor de gek houden. Laat ze wel graag in hun eigen waan. Als zij rat willen denken.

 

370. Wat zou je doen als het onmogelijk mis zou gaan?

Genieten van het leven.

 

Volgende week weer een nieuwe deel.


%d bloggers liken dit: